Nyt vinksahti aivot tilastotieteeseen!

Johdatus tilastotieteeseen -kurssi onnistui erinomaisesti, ja jotenkin alkoi ajatukset vaellella siihen suuntaan, että voisikohan tätä opiskella lisääkin. Katselin perusopintojen kursseja ja sitten sivuaineopintovaatimuksia. Olisi kaksi vaihtoehtoa.

Vaihtoehto B olisi metodinen perusopintokokonaisuus, johon minulla olisi jo kaikki pakolliset kurssit: Johdatus tilastotieteeseen, Tilastomenetelmien peruskurssi ja SPSS-kurssi (yht. 10 op). Minua kiinnostaisi tilastomenetelmien jatkokurssi (9 op), mutta sitten jää vielä puuttumaan 6 op, enkä oikein tiedä, mistä se voisi koostua, koska tämän hetkinen osaamiseni ei tunnu riittävän mihinkään.

Vaihtoehto A olisi taas varsinainen perusopintokokonaisuus, josta voisi jatkaa halutessaan aineopintoihin. Tilastomenetelmien peruskurssi ei kuitenkaan siihen käy, vaan minun olisi suoritettava Tilastotieteen peruskurssit 1 ja 2 (yht. 11 op). Tilastomenetelmien jatkokurssin  ja näiden lisäksi tarvitsisin enää vain 1 op, jonka voisin saada suorittamalla R-kurssin ensimmäisen osan.

Kurssien suorittaminen kiehtoo, mutta tekee tiukkaa suorittaa kaikki kurssit vielä tämän kevään puolella ennen opintovaatimusten vaihtumista. Joudun käytännössä suorittamaan kolmea tilastotieteen kurssia samaan aikaan, jotta se onnistuisi.

Taidan kyllä olla niin hullu, että ainakin yritän. Hyvä puoli siinä on, että kalenterini on nyt täynnä kaikkea muuta kuin esseitä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *