Vanhemmuustaipaletta tutkimassa

Kasvatustieteellinen perheosaaminen nyky-yhteiskunnassa -kurssi päätyi opiskelusuunnitelmaani kahdesta syystä. Ensimmäinen oli se, että tarvitsin aikuiskasvatustieteen sisältöopintoihin yhden opintojakson lisää ja halusin kurssin, johon syksyn aikana oli tarjolla opetusta. Syksyn ensimmäisessä periodissa tällaisia kalenteriini sopivia kursseja oli tasan yksi kappale. En ollut aiemmin ajatellut sisällyttää opintoihini perheosaamista, mutta kun aloin ajatella asiaa tarkemmin, tuntui tällainen hieman opintojeni sisällöllisestä fokuksesta sivuun menevä aihe varsin järkevältä.

Enkä joutunut pettymään. Kurssi oli hyvin käytännöllinen ja tehtävänannot autenttisia ja motivoivia. Laadimme kysymyksiä vauvaperheiden vanhemmille ja alan ammattilaisille tarkoitettua oppimispeliä varten, kävimme kukin testauttamassa peliä yhdellä vanhemmalla ja keräsimme kokemuksista palautetta pelin kehittäjille. Vielä lopuksi laadimme aiheesta esitteen ja videon.

Jälleen kerran osoittautui, kuinka ihania opiskelukavereita minulla on, sillä Katja B., joka ei edes ollut kurssilla, auttoi minua testaajan löytämisessä ja vielä hoiti minut paikan päälle ja jäi juttelemaan testaajan kanssa kokemuksista. Minulle jäi hoidettavaksi vain muistiinpanojen kirjoittaminen. Lopuksi testaaja kyyditsi minut bussipysäkille, jotta pääsen ongelmitta kotiin. Siis miten ihana huolenpito ja kokemus kaiken kaikkiaan!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *