Tieto- ja viestintätekniikka ja opetusteknologia

Ajatuksia kahdesta kasvatustieteen maisterin tutkintoon sisällyttämästäni kurssista.

Tieto- ja viestintätekniikka

Tieto- ja viestintätekniikka -kurssi on pakollinen yleisopintojakso vain kandidaatin opintoihin, ja opiskelutoverini ihmettelivätkin aluksi, miksi ihmeessä valitsin itselleni tämän kurssin. Minullahan on tohtorin tutkinto tieto- ja viestintätekniikan alalta, ja siten tuntuisi selvältä, etten tätä kurssia tarvitsisi. Alun perin en itse asiassa ajatellutkaan suorittaa sitä, mutta jossain vaiheessa aloin ajatella, että se saattaisi silti kannattaa. Ohjelmaversiot ovat ajan mittaan muuttuneet, ja eritoten Office-työkalujen uudet valintanauhat ovat tuntuneet oudoilta. Ja osaanko ihan oikeasti käyttää fiksusti erilaisten työkalujen eri ominaisuuksia? Perusteiden kertaaminen voisi olla aivan aiheellista. Ja tosiaankin: olen kokenut kurssin todella hyödylliseksi itselleni, sillä olen nyt huomattavasti tietoisempi siitä, millä tavoin ja mihin erilaisia ominaisuuksia on mahdollista hyödyntää, ja osaan myös etsiä ja löytää eri toiminnot paljon sujuvammin ja nopeammin kuin aiemmin. Suosittelen kaikille!

Opetusteknologia

Opetusteknologian kurssilla pääsimme tutustumaan monenlaiseen mielenkiintoiseen asiaan, mukaan lukien ohjelmoinnin opetussovellukset, robotiikka ja monenlaisten videoiden tekeminen ja editointi. Tämä oli taas niitä kursseja, jotka antoivat aikaa perehtyä asioihin, joihin minulla on ollut jo pitkään ollut tarkoitus tutustua paremmin, mutta jotenkin sitä aikaa ei ole vain löytynyt.

Videoiden tekemiseen olen tämän kurssin jäljiltä aivan ihastunut, ja niitä tulee varmaan tänne portfolioonkin ajan mittaan muutamia. Ja opettajat varokaa, niitä tulee myös kursseille!!!

Mutta tässä teille tutustuttavaksenne tekemäni Scratch-peli: